Dirigent

20100418_concert_mvm_laanSinds het voorjaar 2005 is Jan Laan voor de tweede maal dirigent van Medemalaca Vocali.
Hij volgde een pianostudie bij Willem Woestenburg en was organist in de Gerardus Majella kerk te Onderdijk. In zijn geboortedorp heeft hij ook een kinderkoor als pianist begeleid. Zijn eerste ervaring als dirigent/pianist deed hij op bij het Regiokoor in Wervershoof. Na een periode als zanger bij Frans Schouten in de Augustinus cantorij volgde hij een vervolgcursus Koor- en Orkestdirectie bij de SNK en kreeg les van Pieter-Jan Olthof, Ton Braas en Oane Wiersma. Hierna volgde een studie AOT bij Jan van Dixhoorn.
Als dirigent heeft hij prachtige concerten en uitvoeringen gegeven bij o.a. AZOV Abbekerk, P&O Purmerend, Kon. Czaar Peter Zaandam, Daniël de Lange Zaandijk en HOV Hoorn.
Op dit moment is hij dus dirigent van klassiek koor Medemalaca Vocali in Medemblik, van Sint Caeciliakoor Vincentiuskerk Volendam, Het Musiforum en kleinkoor Collegium Canto Amici. Daarnaast zingt hij als tenor bij Quartetto Amici en volgt hij zangles bij Deborah Pardy.
Op zijn repertoire staan werken als Lobgesang Mendelssohn Bartholdy, Messe Solenelle Gounod, Die Schöpfung Haydn, Carmina Burana, Te Deum Dvoral, Krönungsmesse Mozart, Die Fledermaus, Die lustige Witwe en The Mikado.
Met Medemalaca Vocali kan hij zijn geliefde klassieke muziek, zoals opera, religieuze muziek en oratorium ten gehore brengen. Hele mooie muziek, die kan ontroeren en een bindende factor is tussen dirigent, zangers en publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[print_link]