Dirigent

Sinds het voorjaar 2005 is Jan Laan voor de tweede maal dirigent van Medemalaca Vocali.
Hij volgde een pianostudie bij Willem Woestenburg en was organist in de Gerardus Majella kerk te Onderdijk. In zijn geboortedorp heeft hij ook een kinderkoor als pianist begeleid. Zijn eerste ervaring als dirigent/pianist deed hij op bij het Regiokoor in Wervershoof. Na een periode als zanger bij Frans Schouten in de Augustinus cantorij volgde hij een vervolgcursus Koor- en Orkestdirectie bij de SNK en kreeg les van Pieter-Jan Olthof, Ton Braas en Oane Wiersma. Hierna volgde een studie AOT bij Jan van Dixhoorn.
Als dirigent heeft hij prachtige concerten en uitvoeringen gegeven bij o.a. AZOV Abbekerk, P&O Purmerend, Kon. Czaar Peter Zaandam, Daniël de Lange Zaandijk en HOV Hoorn.
Op dit moment dirigeert hij het Sint Caeciliakoor van de Vincentiuskerk Volendam en klassieke zangvereniging Medemalaca Vocali. Daarnaast is hij dirigent van projectkoren bij de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik en dirigeerde hij o.a. Requiem Mozart, Requiem Rutter en Ein Deutsches Requiem Brahms. Ook is hij werkzaam als orkestdirigent en voerde hij Pianoconcerten en Symfonieën uit van Mozart en Beethoven waarbij hij samenwerkte met een professioneel Begeleidingsorkest en pianist Ramon van Engelenhoven.
Op zijn repertoire staan werken als Lobgesang Mendelssohn Bartholdy, Messe Solenelle Gounod, Die Schöpfung Haydn, Carmina Burana, Te Deum Dvorak, Krönungsmesse Mozart, Die Fledermaus, Die lustige Witwe en The Mikado.
Met Medemalaca Vocali kan hij zijn geliefde klassieke muziek, zoals opera, religieuze muziek en oratorium ten gehore brengen. Hele mooie muziek, die kan ontroeren en een bindende factor is tussen dirigent, zangers en publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[print_link]